Monday, October 24, 2011

Puding Cocktail Berkuah!!! Slurp......

Content for C

Bahan-bahan ( ( 5-6 orang ) )

Bahan Untuk Puding

  • 1 cawan tepung kastad
  • 1 cawan gula
  • 5 cawan air
  • 1 cawan santan - jgn terlalu pekat
Bahan Untuk Kuah
  • 1 tin susu cair
  • 2 tin air masak ( gunakan tin susu )
  • 1/2 cawan gula @ sesuai manis
Hiasan
  • Buah-buahan dalam tin
  • Nata de coco - optional
  • Jelly @ sumi - optional

Cara-cara

Untuk Puding

  1. Masukkan semua bahan gaul sebati
  2. Masak atas api sedrhana hingga pekat dan likat
  3. Angkat, masukkan dlm bekas biarkan keras dan sejuk. ( Dh sejuk boleh masukkan dlm peti ais )
Untuk Kuah
  1. Panaskan susu, air dan gula dalam periuk
  2. Jangan mendidih sekadar panas dan gula hancur
  3. Biarkan sejuk ( boleh juga masuk peti ais )
Cara Penyediaan
  1. Potong puding kastad td mengikut bentuk yg disukai. Masukkan dlm mangkuk
  2. Tambahkan buah-buahan dlm tin, nata de coco, jelly ( ikut suka berapa bnyk nk letak )
  3. Tambah kuah pd mangkuk yg berisi puding dan hiasan
  4. Sedia dinikmati. Best makan kalau baru keluar dr peti ais..sejuk jer
C

Puding Susu Buah-Buahan..... Yummeh!


Bahan-bahan ( 1 loyang besar )

  • 1 paket serbuk agar2 (11gm)
  • 2 biji telur
  • 4 cawan air
  • 1/2 tin susu cair
  • 1 cawan gula
  • 2-3 sudu besar tepung kastad
  • 1 tin fruit cocktail

Cara-cara

  1. masak agar2 dengan air dan gula hingga larut.
  2. pukul telur dan campurkan tepung kastad, kacau rata dan ketepikan.
  3. bila campuran agar2 larut, masukkan susu cair. bila mendidih, masukkan campuran telur dan tepung kastad. masukkan fruit cocktal.
  4. masukkan kedalam loyang atau acuan disukai. sejukkan dan hidangkan.

Oreo Truffle!!!


Bahan-bahan ( 42 biji )

  • 1 paket biskut oreo (keluarkan intinya)
  • 1 paket(250g) Keju Philapedhia (suhu bilik)
  • 8 oz semi-sweet coklat masakan

Cara-cara

  1. Hancurkan biskut. Masukkan krim keju. Gaulkan sehingga sebati.
  2. Uli doh sedikit demi sedikit kepada bentuk bebola.
  3. celupkan bebola tadi ke dalam coklat masakan yang telah dicairkan
  4. Sejukkan adunan di dalam peti selama 1 jam sebelum boleh dihidangkan.

Saturday, October 22, 2011

Our Farewell F.A.R.T.Y - dedicated to our H.A.N.I.M!

 






Date : 21st October 2011 (Friday)
Time : 12.30 - 2.00 pm
Venue : Johnny's Summit USJ
Pax : 16 excluding baby Ziha & baby Erni


 Yang diraikan dan Maini...

 Wajah2 sedang menjamu selera jah!

My Visit To Melium Group @The Trilium, Lake Fields

Thx to Zetty coz gave the info about Melium Group promotion during these 3 days. Dapat plak tgh agak2 stress, frust & sedih, so dpt pegang these shoes & handbags may reduce these diseases. Hahahah.... Take a look!
 
This is off-white Cole Haan handbag & off-white Alexandre Birman shoes. O-some!

Ini sume Cole Haan yang aku berkenan tapi price tu bley kasi 50% diskaun lagi x?


Ini bukan Cole Haan. Ini TODs. Cun tapi mak aih!

Bile la MO nak wat markdown cam aritu yer??
Hmmmm..... ;)

Saturday, October 15, 2011

Bila Asben ku Saket Perot!!!

Sian my asben. Saket perot la plak. Tataw la dia makan ape smpi saket perot camtu. Bape kali ntah check-in-out toilet. Ni baru je wife keje sabtu sehari suntuk, lom 2 hari berderet. Hmm.... Nampak sangat yg wife ni amat bermakna di rumah utk jaga makan-minum-pakai-bla3x ek. Kui3x... Baru je lepas urut perut dia & sapu minyak gamat. Orang tengah saket, kene dibelai2 sket kan... Secara psikologi bleyh baik cepat. Padahal bukan pandai sangat urut. Bley terseliuh urat kentut lah. 

Dah! Sumer orang dalam umah ni dah berdengkur. Mommy nak tido juga sambil layan Desperate Housewives Season 7 Episode 22 & 23. Good nyte!

PL1M :: Blog & Web Design


Date : 15th October 2011
Venue : Makmal Networking 2, DTC
Participants No. : 17